În Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, 10 martie 2019, zi în care este Lăsatul secului pentru Postul Sfintelor Paști, la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din Deva a fost zi de aleasă sărbătoare. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, împreună cu Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, și cu Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, alături de un sobor de preoți și diaconi.

Preasfințitul Părinte Episcop Andrei a rostit omilia la pericopa evanghelică, despre post, despre lucrarea faptelor bune în ascuns și despre milostenie.

La finalul slujbei, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a prezentat cele două volume, cu titlul „Din exilul păcatului la Masa Împărăției”, care cuprind cuvântări ale Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu la cele șase duminici care preced Postul Mare, două dinaintea Triodului și patru din perioada Triodului, respectiv la cele șase duminici din Postul Sfintelor Paști.

Înaltpreasfinția Sa a vorbit apoi despre semnificația fiecăreia dintre cele douăsprezece duminici, subliniind frumuseţea duhovnicească şi liturgică a săptămânilor de pocăinţă şi nevoinţă sufletească dinaintea Învierii.

Sursă: Episcopia Devei și Hunedoarei

Foto credit: Episcopia Covasnei și Harghitei