Astăzi, 1 Octombrie 2018, în ziua „Acoperământului Maicii Domnului”, hramul Catedralei Episcopale din Miercurea Ciuc, la invitația Preasfințitului Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, șapte ierarhi ai Sfântului Sinod au săvârșit sfințirea noii catapetesme poleite și au binecuvântat lucrările de reînnoire a bisericii.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită de doi Mitropoliți, Laurențiu al Ardealului și Irineu al Olteniei, de Arhiepiscopul Varsanufie al Râmnicului, de Episcopii Nicodim al Severinului și Strehaiei, Andrei al Covasnei și Harghitei, Gurie al Devei și Hunedoarei și Siluan al Ungariei și locțiitor de Episcop al Daciei Felix, înconjurați de o mare mulțime de ieromonahi, preoți și diaconi.

Răspunsurile la strană au fost date de un grup vocal al Catedralei Mitropolitane din Craiova. Înaltpreasfințitul Irineu a rostit un bogat cuvânt de învățătură despre Maica Preacurată, iar Mitropolitul Ardealului i-a îndemnat pe toți la participarea la Referendumul din 6-7 Octombrie anul curent pentru apărarea familiei tradiționale.

Preasfințitul Andrei a mulțumit tuturor și a acordat dinstincții de vrednicie celor care s-au implicat în lucrarea de reînnoire a Catedralei Episcopale.