Astăzi, 12 noiembrie 2018, Catedrala Episcopală din Miercurea Ciuc a devenit locul de întâlnire liturgică a clerului din Episcopia Covasnei și Harghitei.

Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de Chiriarhului locului, Preasfințitului Părinte Andrei, înconjurat de clerul din Episcopia Covasnei și Harghitei.

Cuvântul de învățătură a fost ținut de Arhid. Prof. Univ. Dr. Ioan Ică Jr., cadru universitar al Facultății de Teologie Andreiene din Sibiu.

Acesta a subliniat legătura dintre textele biblice ale lecturilor liturgice a Apostolului și Sfintei Evanghelii care s-au citit în această zi, adresând tuturor celor prezenți îndemnul de a porni pe calea postului curățiți de gândurile și faptele potrivnice chemării sacramentale. Acesta a arătat faptul că prezența Mântuitorului în rândurile cărturarilor și fariseilor a demonstrat încă o dată iubirea nețărmurită a lui Dumnezeu față de întreaga creație, Acesta oferind în chip minunat îndemnul la ieșirea din egoism și deschiderea spre lumea aflată în durere și necaz, cu care însuși Domnul se identifică.

După săvârșirea Sfintei Liturghii Arhid. Prof. Univ. Dr. Ioan Ică Jr. a susținut o conferință cu temă duhovnicească și istorică, subliniind rolul Bisericii în păstrarea credinței nealterate a poporului român, dar și conservarea valorilor identitare ale neamului, în vederea împărtășirii acestora tinerilor generații.

Conferința s-a înscris în rândul evenimentelor dedicate Anului Centenar din Episcopia Covasnei și Harghitei.