În duminica Ortodoxiei, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din Miercurea Ciuc înconjurat de preoții și diaconii Catedralei.

După citirea Pastoralei Sfântului Sinod din anul mântuirii 2019, Preasfinția Sa a rostit un bogat cuvânt de învățătură în care a spus: „Substantivul ortodoxie nu îl putem traduce decât dreaptă credință sau dreaptă mărire, ea este învățătura lui Hristos, legătura vie a omului cu Dumnezeu prin Sfintele Taine. Ea păstrează tezaurul apostolic al credinței nepătat de reforme sau erezii. În primele veacuri creștine Sfintele Icoane erau pictate, cinstite și mărturisite. Îndoiala a început odată cu apariția ereziilor sau a învățăturilor de credință greșite de cei care nu puteau înțelege umanitatea și dumnezeirea Mântuitorului Hristos. Sfinții Părinți de la Sinodul 7 Ecumenic din anul 787 ținut la Niceea pe vremea Împărătesei Elena și în Constantinopol în anul 843 pe vremea Împărătesei Teodora și a Patriarhului Metodie au încercat să pună cinstirea icoanelor în lumină. La Dumnezeu I se cuvine adorare, Maicii Domnului I se cuvine preacinstire, iar Sfinților lui Dumnezeu li se cuvine cinstire.”

În cadrul Sfintei Liturghii diaconul Ganea Vlad Răzvan a fost hirotonit preot pe seama Catedralei Episcopale „Sfântul Ierarh Nicolae și Acoperământul Maicii Domnului” din Miercurea Ciuc.

Răspunsurile la strană au fost date de către Corala Pocrov a Catedralei Episcopale.