În contextul spiritual, cultural, social și medical impus de noul virus pandemic „coronavirus COVID-19”, prin care învățământul românesc a formulat noi concepte de predare prin folosirea mediului online, Episcopia Covasnei și Harghitei se înscrie în rândul celor care susțin dezvoltarea și formarea continuă a tinerilor.

Constatând prin intermediul unităților protopopești necesitățile de școlarizare ale elevilor de pe cuprinsul teritoriului, care datorită situației materiale precare din familiile din care provin nu ar fi putut urma cursurile predate pe platformele de învățare virtuală, nedispunând de mijloacele necesare fizice, Centrul Eparhial prin Departamentul Contabil, a achiziționat și oferit 100 de tablete pentru aceștia urmare a donației, sprijinului și implicării directe a Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale.

Prin implicarea Sectorului Social Filantropic în colaborare cu Sectorul de Învățământ și Departamentul pentru Cateheză și activități cu tineretul, în Eparhia noastră au fost sprijiniți un număr de 32 elevi cu diverse dispozitive de comunicare necesare desfășurării cursurilor online pe perioada pandemiei. Astfel au fost achiziționate 23 de tablete digitale (20 în mediul urban și 3 în mediul rural), 4 laptop-uri în mediul rural, și 5 telefoane touchscreen (1 în mediul urban și 4 în mediul rural). Aceste achiziții însumează 28000 lei.