Preasfințitul Părinte Andrei a slujit astăzi, 28 Mai în Parohia „Intrarea Maicii Domnului în Biserică și Sfinții Ierarhi Ilie Iorest și Sava Brancovici” din orașul Bălan județul Harghita. Sub protia Preasfinției sale s-a aflat un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a rostit credincioșilor: „Evanghelia de astăzi de la Ioan cap. 17 versetele 1-13 cuprinde cele trei forme de rugăciune ale Bisericii: de laudă, de mulțumire și de cerere. Mântuitorul Hristos s-a rugat pentru Sine, pentru Apostoli – ca să-i păzească în credință și pentru credincioși. Rugăciunea Fiului a fost ascultată de Tatăl ne spune Sfântul Arhidiacon Ștefan pentru că:  Faptele Apostolilor 7;55 „Iar Ștefan fiind plin de Duhul Sfânt și privind la cer a văzut Slava lui Dumnezeu și pe Iisus stând de-a dreapta lui Dumnezeu”. Hristos în rugăciunea Sa vrea ca Tatăl să îi iubeasca pe oameni ca pe Fiul Său. Părintele Dumitru Stăniloae ne spune că: „Fiul este Fiu al lui Dumnezeu în mod ontologic, pe când oamenii primesc calitatea aceasta prin voința lui Dumnezeu prin har. Noi suntem prin Hristos fii al lui Dumnezeu dar numai prin harul Duhului Sfânt”.  Rugăciunea arhierească este un model de rugăciune pentru noi toți.

La sfârșitul Sfintei Liturghii Preasfinția Sa a instalat în postul de preot paroh Bălan II pe preotul Fărcaș Mircea, transferat de la parohia Comăna de sus protopopiatul Rupea județul Brașov.