În ziua de 20 august 2017, la Mănăstirea Dumbrăvioara, mulțime de credincioși și-au întâmpinat Ierarhul, pe Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei care dimpreună cu Preasfințitul Părinte Ignatie Mureșanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Spaniei și Portugaliei și un sobor sporit de preoți și diaconi  au săvârșit slujba sfințirii locașului de cult monahal.

Cu această ocazie, credincioșii prezenți s-au putut închina pentru prima și singura dată la Sfânta Masă din Sfântul Altar. Evenimentul unic a adunat credincioși apropiați ai mănăstirii din județele Harghita și Mureș, sporindu-le dragostea față de Bunul Dumnezeu, și făcându-i părtași istoriei contemporane a ansamblului monahal, numele acestora fiind scrise în ceruri, după cum sunt prezente și-n piciorul Sfintei Mese, alături de Hrisovul de sfințire și Sfintele Moaște.

În cuvântul de învățătură adresat de Preasfințitul Părinte Ignatie Mureșanul s-a  vorbit despre iertare, părtășie duhovnicească și păstrarea-n suflet a rugăciunii, care trebuie să îmbrace orice credincios dornic de mântuire, în vederea întâlnirii cu Dreptul Stăpân Dumnezeu.

Cu acest prilej Preasfințitul Părinte Andrei a acordat Egumenului Teodosie Colceriu distincția Crucea Eparhială pentru clerici, pentru ascultarea dovedită de-a lungul timpului și râvna lucrării sacerdotate, în vederea sporirii activității duhovnicești.

Răspunsurile la strana au fost date de corala Anastasios din Târgu Mureș.