În ziua de 30 iulie 2017, Preasfințitul Părinte Andrei a săvârșit Sfânta Liturghie în Parohia Tulgheș I, din Protopopiatul Călimani, moment prilejuit de finalizarea Taberei „Bucurie în tinda bisericii”.

Conlucrarea, în folosul tinerilor credincioși, dintre Protopopiatul Călimani, Parohia Tulgheș Centru, Tulgheș-Sângeroasa, Parohia Poiana Veche, Primăria Tulgheș, Școala Gimnazială Tulgheș, Inspectoratul Școlar Județean Harghita, precum și Asociația Învățătorilor Harghiteni, în parteneriat și sub binecuvântarea Episcopiei Covasnei și Harghitei a făcut din localitatea omonimă un loc al bucuriei și tinereții în perioada 25-30 iulie 2017, prin prezența a peste 150 de tineri din Eparhie, dar și din Mitropolia Moldovei și Bucovinei, respectiv Parohia Bradu, Comuna Grințieș.

Sub purtarea de grijă a Preoților implicați în acest proiect, precum și directa coordonare a tânărului teolog Marian Dumitru Rugină și a grupului de voluntari ai Taberei, format din studenți ce provin din diferite arii curriculare: medicină, inginerie, teologie, ș.a, acești tineri au putut participa la ateliere cu tematică variată, care a vizat formarea lor socială și religioasă: astfel activitățile au vizat formarea cognitivă, comunicativitatea, deprinderea lucrului în echipă, precum și sănătatea trupească și sufletească.

Întrucât tematica Taberei a fost una duhovnicească, anume a bucuriei în tinda Bisericii, fiecare zi a început cu Rugăciunea, și s-a sfârșit de asemenea.

Pentru a marca cu adevărat printr-o bucurie nepieritoare sentimentul apartenenței la Sfânta Biserică, tinerii s-au spovedit și prin pregătire s-au împărtășit în cadrul Sfintei Liturghii Arhierești din data de 30 iulie.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a amintit despre modul în care, și, în fiecare dintre noi Hristos Domnul înmulțește credința, precum a înmulțit odinioară pâinile și peștii, făcându-o lucrătoare spre a ne potoli foamea și setea spirituală după Dumnezeu. De asemenea a felicitat pe cei peste 100 de tineri care s-au apropiat astăzi de Sfântul Potir, adresând de asemenea și un cuvânt de binecuvântare autorităților locale care s-au implicat pentru asigurarea celor necesare desfășurării unui astfel de eveniment, conducerii Instituțiilor de învățământ și tuturor ostenitorilor, clerici și mireni.

Organizatorii au apreciat evenimentul ca fiind unul cu feed-back pozitiv, iar tinerii și-au manifestat dorința ca rămânând în cadrul Sfintei Biserici să participe și la edițiile care vor urma.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de tinerii participanți la Tabără.