Astăzi, 20 Iulie, Sfânta Mănăstire „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din Toplița județul Harghita, și-a sărbătorit hramul. În ziua premergătoare hramului, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei împreună cu Preasfințitul Părinte Ignatie, Arhiereu Vicar al Episcopiei Spaniei si Portugaliei au săvârșit slujba privegherii, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi.

Înaintea începerii slujbei Privegherii a fost scoasă la închinare Icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni, aflată în Biserica de lemn , care în anul 1928 a fost sfințită în apa Iordanului de către vrednicul de pomenire, Patriarhul Miron Cristea.

Cu ocazia sărbătoririi hramului a fost oficiată Sfânta Liturghie la Așezământul monahal „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” de către Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, Presfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii și Preasfințitul Părinte Ignatie, Arhiereu Vicar al Episcopiei Spaniei și Portugaliei.

În timpul Sfintei Liturghii, Diaconul Marius Ion a fost hirotonit preot pe seama Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Aita Mare, protopopiatul Sfântu Gheorghe județul Covasna. Răspunsurile la strană au fost date de către corul Anastasios din Târgu Mureș.

Preasfințitul Părinte Andrei a mulțumit Ierarhilor prezenți și credincioșilor care au venit la hramul Mănăstirii. După terminarea Sfintei Liturghii a avut loc slujba parastasului părinților Patriarhului Miron Cristea, care se află în cripta de sub biserica de lemn.