Astăzi, 15 Noiembrie 2018, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae și Acoperământul Maicii Domnului” din Miercurea Ciuc împreună cu stareții și duhovnicii din cadrul Eparhiei cu ocazia Sinaxei monahale.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, a avut loc loc Sinaxa Monahală în Sala de ședințe „Patriarh Miron Cristea” din incinta Centrului Eparhial. Au fost prezenți stareții și starețele din cele două județe, Covasna și Harghita.

În cadrul Sinaxei Monahale au fost prezentate trei referate: „Ucenicul – fiul duhovnicesc”, „Paisianismul ca rădăcină a marilor duhovnici ai sec. al-XX-lea” și ”Sfânta Scriptură în viața monahală”. Referatele au fost prezentate de către Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, Stareța Mănăstirii Sita Buzăului – Schimonahia Loida și Stareța Mănăstirii Izvoru Mureșului – Stavrofora Miriam. În cadrul Sinaxei s-au discutat și probleme administrative și disciplinare ale viețuitorilor din cadrul Sfintelor Mănăstiri.