Astăzi, 26 Februarie 2017, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, a slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie înconjurat fiind de un sobor de preoți și diaconi la Mănăstirea „ Duminica Sfinților Români și Acoperământul Maicii Domnului” de la Mărcuș, Județul Covasna.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a spus: „Referitor la versetul 21 din capitolul 6 din Evanghelia după Matei „Unde este comoara voastră acolo va fi și inima voastră”, Domnul Hristos ne spune că există o legătură între comoară și inimă, îi îndeamnă pe oameni să iubească darurile duhovnicești ale vieții veșnice decât averile materiale trecătoare. Comorile spirituale nu se schimbă, nu se devalorizează și nu se pierde niciodată, ele rămân veșnice pentru că sunt darurile Duhului Sfânt cultivate de om. Ele se adună în traista sufletului cum ne îndemna vrednicul de pomenire Părintele Ilie Cleopa, întrucât în această lume omul este călător spre Patria cerească. Duminica de astăzi, Sfinții Părinți au numit-o Duminica Izgonirii lui Adam din Rai. Adam a fost izgonit din Rai pentru trei mari greșeli, pentru că nu a ascultat de Dumnezeu, nu a postit și nu s-a pocăit după ce a greșit, ci a dat vina pe femeia dăruită lui de Dumnezeu , iar femeia pe șarpe. De la Adam și până astăzi, omul păcătos are tendința de a se scuza pe sine și de a acuza pe alții. Omul păcătos nu se poate mântui fără căință pentru păcatele săvârșite și fără a cere iertare păcatelor făcute. Mântuitorul Hristos a postit 40 de zile în pustie, noi învățăm în acest post să ne înfrânăm și să ne luptăm duhovnicește pentru a birui păcatul, să lepădăm lăcomia de bunuri materiale, pofta de stăpânire și slava deșartă. Domnul Hristos ne învață că omul se poate mântui prin iubire smerită față de Dumnezeu și față de aproapele”.

La ceasul Vecerniei Preasfinția Sa a citit rugăciunea de intrare în post și rugăciunile de iertare a păcatelor, binecuvântând poporul și urând tuturor Post binecuvântat cu roade duhovnicești.

 

Sectorul Media și Comunicații