Biserica Mănăstirii cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului” şi „Sfinţii Români” este construită din zid în perioada 1992-2002. Complexul monahal cuprinde o biserică, un altar de vară şi clădirea chiliilor. Piatra de temelie a bisericii a fost pusă de Preasfinţitul Serafim Joantă, atunci episcop vicar la Sibiu, în anul 1992. Pictura murală a fost executată de pictorul Ovidiu Preotescu, ucenic al pr. Sofian Boghiu şi terminată în anul 2002. În anul 2000, a fost terminată construcţia chiliilor şi a gospodăriilor anexe.  În anul 2002, biserica mănăstirii a fost sfinţită de PS Ioan, de Preasfinţitul Serafim Joantă, Mitropolit al Germaniei, înconjuraţi de un sobor de preoţi şi credincioşi din toată zona.

În anul 2001, s-a înfiinţat „Asociaţia de binefacere Sf. Iustina” şi a început construirea unei clădiri destinată să adăpostească copiii abandonaţi, care s-a dat în folosinţă în anul 2003, când au fost aduse, de la Orfelinatul din Braşov, 10 fetiţe cu vârste între 3-10 luni. Acum la mănăstire sunt 11 fetițe cu vârsta cuprinsă între 9 și 12 ani și o fetiță de 4 ani. Clădirea este dotată cu o centrală termică, mobilier şi aparatură necesară pentru funcţionarea acestei instituţii.

In anul 2004, a fost construit un gard din lemn ce împrejmuieşte mănăstirea; în anul 2007, s-a construit o clădire, pentru pangar, din lemn. Primul preot care a slujit în Sfânta biserică a fost preotul Gheorghe Moldovan din Prejmer.

În anul 1995, a venit de la Mănăstirea Cozia, ieromonahul Nil Ifrim (†25 noiembrie 2012). La biserica mănăstirii au slujit pr. Serafim Susanu (2004-2013) și pr. Lucian Pozna Pop (2010-2013), iar din anul 2013 slujesc protosinghelul Clement Mircea și pr. Nicolae Munteanu.

La hramul mănăstirii au slujit Preasfinţitul Ioan Selejan, Preasfinţitul Andrei Făgărăşanul, Preasfinţitul Ioan Casian, Episcop al românilor din America, Preasfinţitul Serafim Joantă, Mitropolitul românilor ortodocşi din Germania, Preasfinţitul Sofian Braşoveanul, episcop vicar al aceleiaşi eparhii.

Actuala obşte este formată din 7 vieţuitoare, stareţă fiind maica Serafima Comşa.