In fiecare zi aproximativ 100 de copii s-au intalnit cu voluntarii si preotii parohiei comunitatii in Biserica din centrul satului, unde si-au inceput ziua prin rugaciune mutumindu-I lui Dumnezeu pentru toate binefacerile Sale, si rugandu-L sa Le daruiasca pace, sanatate si putere a intelege invataturile cele bune pe care le vor primi la scoala in noul an scolar.

Organizatorii acestei tabere au fost: Episcopia Ortodoxă a Covasnei și Harghitei reprezentată prin Preasfințitul Părintele nostru Andrei, Episcopul Covasnei si Harghitei, Protopopiatul Ortodox Călimani reprezentat prin Părintele Protopop Apostol Dumitru, Asociația învățătorilor harghiteni, reprezentată prin d-na Inspector Mandru Elena, Primaria Comunei Tulghes reprezentata de d-l primar Marcel Vancu, Scoala Gimnaziala Tulghes, reprezentata prin d-na director Rusu – Curca Mihaela, Parohia Ortodoxa Tulghes centru reprezentata de pr.Vasile Suteu, Parohia Ortodoxa Tulges – Poiana Veche reprezentata prin pr. Vasile Tanase si Parohia Ortodoxa Tulghes Sangeroasa reprezentata de pr. Dragos Cojocar.

Activitatile au fost diversificate constand in jocuri, ateliere de confectionat metanii si cruciulite, de muzica, jocuri sportive, tir cu arcul etc. Toate acestea au culminat cu participarea copiilor la Sfanta Liturghie savarsita in data de 8 septembrie de sarbatoarea Nasterii Maicii Domnului, in cadrul careia copii participanti la tabara dupa ce s-au spovedit, au primit si Sfanta taina a Euharistiei.

Organizatorii au adus multumiri voluntarilor coordonati de tanarul teolog Dumitru Marian Rugina, fiu al satului, care a fost implicat si dedicat in toate activitatile desfasurate, rugând pe bunul Dumnezeu ca si in ani care vor urma sa aduca astfel de manifestari spiritual-cultural –sociale pe taramurile Tulghesului.

La finalul taberei, toți participanții au primit pachete, venite ca o mângâiere din partea Preasfințitului Părinte Andrei, prin Sectorul Social –Filantropic și Sectorul de Tineret și Cateheză al Episcopiei Ortodoxe A Covasnei și Harghitei.

Pr Cristian Cristinoi

Consilier Social