Cu aprobarea Sfântului Sinod în cadrul Eparhiei Covasnei și Harghitei în data de 25 martie 2016, respectiv 26 martie 2017, a avut loc proiectul Marșul pentru viață 2017, având tema Ajută mama și copilul, depinde de tine!

Cu acest prilej, în întreagă Episcopie a Covasnei și Harghitei au avut loc rugăciuni, precum și activități conexe cu caracter motivațional, menite a susține familia, femeia, armonia și frumusețea întregii creații, ca oglindă a Creatorului ei, Dumnezeu.

În Protopopiatul Călimani au fost implicați un număr de peste 40 de tineri, din municipiul Toplița, însoțiți fiind de 7 preoți, locul întâlnirii fiind acela al Parohiei Vâgani. Marșul pentru viață a avut loc după săvârșirea Sfântului Maslu de obște, iar părintele paroh Alexandru Bogdan Filip a susținut un cuvânt despre importanța familiei creștine în societatea modernă, atacurile la care aceasta este supusă cât și necesitatea apărării acesteia.

De asemenea, în parohia Tulgheș, au participat: PC. Pr. Protopop Dumitru Apostol, PC. Pr.Matei Tepeș, PC.Pr. Dragoș Cojocaru, PC.Pr. Vasile Tănase, PC. Pr. Dumitru Pintea, PC. Pr. Elisei Vătămanu, Pc. Pr. Nicolae Ciupudean.

În ceea ce priveste activitatea din Protopopiatul Întorsura Buzăului, organizatorul evenimentului a fost părintele Nastai Gheorghe Razvan, de la Parohia Sita-Vârtej.

Evenimentul dedicat susținerii vieții, în Protopopiatul Întorsura Buzăului a constat în proiecția unui film despre aceasta tema, numit „Alegerile lui Allison”. Proiectia a fost realizata în sala amfiteatru a Liceului Teoretic „Mircea Eliade”, din localitatea Întorsura Buzăului, cu ajutorul conducerii liceului. Alături de părintele Nastai Gheorghe Răzvan au mai participat preoți din parohiile arondate protopopiatului, profesori din liceul amintit si desigur, foarte multi tineri, elevi si studenti.

Dupa vizionarea filmului s-au purtat discutii pe aceasta tema.

În Protopopiatul Miercurea Ciuc a avut loc de asemenea acest eveniment.

Cum viața este primul dar al Lui Dumnezeu pentru oameni, iar apărarea ei este primordială, la inițiativa Asociației Studenți pentru viață, cu binecuvântarea Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Române, s-au demarat acțiuni diverse care să vină în sprijinul mamei si copilului, a familiilor și a societății.

Astfel, a răspuns acestei chemări a dragostei creștine și parohia Bălan având binecuvântarea Preasfințitului Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, prin preotul paroh Cristian Cristinoi și Admin. Pr. Laurențiu- Gabriel Panciu care în colaborare cu Diaconul prof. Lucian Ciudin de la Școala Gimnazială „Geo Bogza” Bălan și cu doamna profesoară Cristina Nemeș de la Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” din Bălan au participat împreună cu elevii doritori la slujba Acatistului în cinstea Sfinților Ioachim și Ana, ocrotitorii familiei creștine. Imediat după aceasta a fost rostite de către preoții parohi câteva cuvinte de suflet.

Misiunea acestui demers este încrederea în respectarea dreptului la viață al tuturor oamenilor, din momentul concepției și până la moartea naturală, și că prin sprijinul acordat mamei și copilului se pot forma tineri responsabili pentru familie și societate.

În cadrul Protopopiatului Sfântu Gheorghe, manifestarea s-a desfășurat în orașul omonim, prezenți fiind aproximativ 200 de oameni. Traseul urmat a fost cu punctul de plecare la Biserica Sfântul Gheorghe-Vechi din cartierul Simeria, trecând pe la Paraclisul Episcopal-Catedrala din localitate, apoi Biserica cu hramul Buna Vestire din vecinătatea Jandarmeriei. Participanții au fost însoțiți de organizatorii: Preoții Parohiilor I, II, III, IV, V, VI și VII.