Ziua de 13 Mai 2018 a fost marcată printr-un moment artistic-tradițional încărcat de multă bucurie duhovnicească în cadrul Parohiei Ortodoxe Odorhei.

Tineri, părinți și credincioși ai Parohiei veniți din zorii dimineții la slujba Sfintei Liturghii au fost întâmpinați de un frumos grup format din elevele clasei a XI-a, profilul Pedagogic, din cadrul Liceului Teoretic „Marin Preda” din localitatea omonimă, îmbrăcate în tradiționalul port popular românesc.

După ce au ascultat cuvântul de învățătură al Preoților slujitori ai Sfântului Altar, a urmat un scurt program festiv care a incorporat dansuri populare specifice zonei Ardealului și Moldovei, ziua fiind împodobită de cântece patriotice dedicate Anului Centenar.

Parteneri în acest mini-proiect educațional au fost Școala și Biserica locală, elevele fiind coordonate de Doamna Prof. Oniche Monica.

La finalul evenimentului Părintele Paroh Ioan Axintioaie, alături de Părintele Lazăr Adrian Teodor de la Unitatea Militară „01165”- Odorheiu Secuiesc, voluntar în această acțiune, au adresat mulțumire tuturor participanților și credincioșilor prezenți, binecuvântându-i și încredințându-i de sprijin în sporirea lucrării spiritual-culturale desfășurate.