Duminică,  25 martie 2018, a fost sărbătorită în întreaga Biserică Ortodoxă Praznicul Bunei Vestiri, moment de aleasă bucurie duhovnicească pentru bunii credincioși ai satului Chețani, din Arhiepiscopia Alba Iuliei.

Cu binecuvântarea Ierarhului locului, a Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei a săvârșit într-un frumos sobor de preoți și diaconi slujba Sfintei Liturghii în localitatea natală, urmată de Parastasul de obște pentru cei adormiți întru Domnul.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a arătat etimologia numelui Maicii Domnului, precum și modul minunat prin care aceasta a răspuns ascultător chemării dumnezeiești de a deveni Maică a Domului Iisus Hristos: „Maica Domului este numită de Sfinții Părinți chivot dumnezeiesc și sfânt, care a purtat în pântecul ei pe Cel ce ține toate în palma Sa, Fiul lui Dumnezeu. Când Maica lui Dumnezeu s-a smerit și a zis „iată, fie mie după cuvântul tău”, prin acest cuvânt fie a primit Întruparea lui Dumnezeu, iar Acesta a luminat-o, a preaslăvit-o și a umplut-o de har prin a Sa zămislire minunată”.

În finalul Sfintei Slujbe Preasfinția Sa a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Irineu pentru binecuvântarea oferită de a sluji în Biserica din satul Chețani, binecuvântându-i de asemenea pe toți cei aflați de față.