Marți, 31 octombrie a.c., la Catedrala Ortodoxă – Paraclis episcopal din Sfântu Gheorghe a avut loc Conferința de toamnă a preoților din protopopiatele Sf. Gheorghe și Buzăul Transilvan. După săvârșirea Sfintei Liturghii săvârșite de Preasfințintul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, în sobor cu toți preoții din cele două protopopiate Ps Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei a acordat distincția de iconom savrofor părintelui Ioan Tămaș pentru bogata activitate culturală și publicistică desfășurată în întreaga activitate pastoral misionară

Joi, 2 Noiembrie a.c. Conferința de toamnă a preoților a avut loc la Catedrala Episcopală din Miercurea Ciuc după ce Ierarhul locului a săvârșit Sfânta Liturghie în prezența preoților protopopiatelor Miercurea Ciuc și Călimani.

În cadrul Conferințelor cu tema Anul comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului  au  fost prezentat referate de către Preasfințitul Părinte Andrei și preoții Ciprian Pintilie, parohia Acriș, Vlad Cristian Irimia, parohia Covasna Stațiune și Ioan Tămaș, parohia Vâlcele, Farcaș Mircea, parohia Bălan și Cojocaru Dragoș, parohia Sângeroasa.

Cu acest prilej a fost lansat volumul „Biserică, stat, societate în regimul comunist (1945 -1989)”, cu subtitlul „Intoleranță și deznaționalizare în Harghita și Covasna (1940 -1972), autori: Stelian Gomboș și Ioan Lăcătușu, Editura Eurocarpatica, Sf. Gheorghe, 2017. Volumul a fost prezentat de pr. Sebastian Pârvu, consilier cultural, pr. Ioan Cucu, Stelian Gomboș și Ioan Lăcătușu.

Tematica referatelor susținute și cuprinsul volumului prezentat au evidențiat personalitatea providențială a patriarhului Justinian Marina, represiunile, martirajul și rezistența anticomunist prin spiritualitatea creștină, precum și dimensiunile procesului de intoleranță și deznaționalizare din județele Covasna și Harghita în perioada 1940-1972.

Au fost prezentate rapoarte referitoare la icoană și iconari în spațiul transilvan.

A fost adus un omagiu tuturor martirilor care s-au jertfit pentru apărarea creștinismului și a valorilor naționale românești.