În data de  15 octombrie 2019, la Școala Generală „Liviu Rebreanu” din Miercurea Ciuc a avut loc Consfătuirea cadrelor didactice pentru disciplina Religie Ortodoxă din județul Harghita.

Cuvântul de binecuvântare pentru deschiderea lucrărilor a fost adresat de Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, care a vorbit celor prezenți despre Pericopa scripturistică de la Luca 8, 5-15, „Pilda Semănătorului”. Acesta a subliniat aspectul simbolic al textului, care este rânduit de Sfânta Biserică a fi citit cu prilejul săvârșirii Te-deum-ului de deschidere a anului școlar.

Au urmat o serie de alocuțiuni privind activitatea didactică și psiho-pedagogică adresate de Dl. Glodeanu Cristinel-Fănel, Inspector General Adjunct și Dna. Mândru Elena, Inspector Școlar în cadrul ISJ Harghita, precum și din partea Inspectorului Eparhial pentru Departamentul de cateheză parohială și de activități cu tineretul.

Evenimentul a continuat cu vizionarea filmului „Episcopia Covasnei și Harghitei. 25 de ani de ființare”, realizat de Televiziunea Română.

Pe ordinea de zi s-au înscris și discuții privind activitatea curriculară și non-formală a cadrelor didactice, amintindu-se și calendarul activităților realizate în parteneriat cu Biserica.

Preasfinția Sa a binecuvântat întreaga activitate a celor prezenți, îndemnând la sporirea lucrării duhovnicești, pentru ca Sămânța cea bună a Cuvântului lui Dumnezeu să rodească în sufletul tuturor micilor noștri credincioși.

Foto credit: Episcopia Covasnei și Harghitei