Tabăra de vară la Poalele Călimanilor, ediția a II-a, organizată de Asociația Filantropia Bilbor a debutat astăzi, 16 august 2018, în localitatea Bilbor din județul Harghita. Evenimentul reunește 200 de participanți din localitate și 10 copii de etnie maghiară din Remetea. Proiectul se dorește a fi unul de impact major în creșterea lor duhovnicească, dar și în educația non-formală a elevilor, care vin în completarea activităților derulate în școală, la cateheză și în familie. Partenerii și finanțatorii evenimentului sunt: Episcopia Ortodoxă a Covasnei și Harghitei, Consiliul Județean Harghita, Protopopiatul Ortodox Călimani, Inspectoratul Școlar Județean Harghita, Primăria comunei Bilbor, Consiliul local al comunei Bilbor, Școala Gimnazială „O.C. Tăslăuanu” Bilbor, D.G.A.S.P.C. Harghita Centrul de Plasament Bilbor, Centrul școlar pentru educație incluzivă Bilbor, Asociația Învățătorilor Harghiteni și Parohia Ortodoxă Română Bilbor. 

Tabăra se desfășoară cu binecuvântarea episcopului locului, a Preasfințitului Părinte Andrei al Covasnei și Harghitei care va participa la Sfânta  Liturghie de duminică, 19 august, când va împărtăși cu Trupul și Sângele Domnului copiii și tinerii prezenți la eveniment.

Programul taberei este unul divers și dinamic. Acesta include ateliere de dezvoltare personală, muzică și dans, tir cu arcul, „mâini de aur”, face-painting, orientare și supraviețuire în natură și prim ajutor. În prima zi a evenimentului, cei prezenți au avut șansa de a vedea un echipaj al poliției rutiere care a desfășurat un atelier de reguli de circulație, siguranță în trafic și comportament civic în societate.

Echipa care implementează proiectul, este formată din 15 animatori socio-educativi, de la centrele universitare din București, Iași și Cluj-Napoca, coordonați de prof. Marian Dumitru Rugină, ajutați de un grup de 15 voluntari ai Parohiei Ortodoxe Române Bilbor.