În Duminica dinaintea Botezului Domnului, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei a săvârșit Sfânta Liturghie la Paraclisul Episcopal „Sfinții Apostoli Petru, Pavel și Andrei” din Miercurea Ciuc.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor Preasfinția Sa a subliniat: „Cei patru Evangheliști au consemnat foarte puțin din activitatea Sfântului Ioan Botezătorul și misiunea lui de înainte mergător și pregătitor al venirii lui Iisus Hristos. Avem patru aspecte:

1.) Activitatea și definirea lui ca persoană în raport cu Mântuitorul Iisus Hristos. Răspunzând unei delegații oficiale de la Ierusalim trimisă să-l întrebe: Cine ești? Pentru că a produs mișcare națională în jurul lui, spune răspicat: „Eu sunt glasul celui ce strigă în pustie, îndreptați calea Domnului precum a zis Isaia prorocul” (Ioan 1; 23).

2.) Austeritatea vieții lui: „Ioan era îmbrăcat în haină de păr de cămilă, avea cingătoare de piele împrejurul mijlocului lui și mânca lăcuste și miere sălbatică” (Marcu 1; 6).

3.) Mesajul pocăiți-vă că s-a apropiat Împărăția Cerurilor.

4.) Alte câteva sentințe, sfat sau învățături rostite în pustia iudeii. Prin acest cuvânt pocăiți-vă, Sfântul Ioan Botezătorul a înțeles schimbarea mentalității, schimbarea gândirii, schimbarea modului de a te raporta la trei lucruri: La tine însuți, la Dumnezeu și la aproapele”.

Răspunsurile la strană au fost date de către un grup de credincioși ai parohiei conduși de cântărețul bisericesc Moldovan Marius.

© Episcopia Covasnei și Harghitei / Alexandru Moroianu