În după-amiaza zilei de miercuri, 28 martie 2018, la sediul Protopopiatului Călimani, din municipiul Topliţa, a avut loc etapa de evaluare, faza pe protopopiat, a concursului naţional cultural-artistic, Unirea: Libertate şi unitate, desfăşurat în Patriarhia Română, în perioada noiembrie 2017 – martie 2018.

Astfel, pentru evaluarea portofoliilor din Protopopialul Călimani, a fost delegată o comisie din Protopopiatul Miercurea-Ciuc formată din Pr. Elisei Florin Vatamanu, de la Parohia Ortodoxă Gheorgheni II, responsabil cu cateheza parohială în Protopopialul Miercurea-Ciuc, Pr. Ioan Axintioaie, profesor de Religie la Liceul Teoretic “Marin Preda” din Odorheiul Secuiesc, doamna Bandas Ramona Luminiţa, profesor de Limba şi Literatura Română la Şcoala Gimnazială “Nagy Imre” din Miercurea-Ciuc şi doamna Vatamanu Mihaela, profesor de Arte Plastice la Liceul Teoretic “Sf. Nicolae” din Gheorgheni.

În urma evaluării celor şase portofolii depuse la sediul Protopopiatului Călimani, până în data de 20 martie 2018, au fost desemnate două proiecte câştigătoare, cu un număr egal de puncte, proiecte aparţinând parohiilor Topliţa Călimănel şi Topliţa I, ambele fiind realizate cu foarte multă dăruire şi implicare atât din partea copiilor cât şi din partea coordonatorilor. Locul al III-lea a fost ocupat de portofoliul Parohiei Ortodoxe Tulgheş-Sângeroasa, locul al IV-lea de Parohia Ortodoxă Tulgheş-Poiana Veche, locul al V-lea de Parohia Ortodoxă Tulgheş iar locul al VI-lea a revenit Parohiei Ortodoxe Corbu.

A consemnat Pr. Vatamanu Elisei Florin,

Responsabil Tineret pentru Protoieria Miercurea Ciuc