În ziua de 11 iunie 2016, a pomenirii Sf.Ap.Bartolomeu și Barnaba și Sf.Ier.Luca, arhiepiscopul  Crimeei, Preasfinția Sa, Andrei  Episcopul  Covasnei și Harghitei a slujit Sfânta Liturghie sub protia Înaltpreasfințitului Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și slujba Parastasului Părintelui Justin Pârvu prilejuită de împlinirea a trei ani de la mutarea la ceruri a acestuia, la mănăstirea cu hramul „Sf. Arhangheli Mihai și Gavriil” Petru Vodă județul Neamț.

Cuvântul Înaltpreasfinției Sale a marcat importanța slăvirii lui Dumnezeu întru Sfinții Săi, conturând chipul omului care are în suflet dumnezeiescul dor după izvoarele credinței dobânditoare de cer și reliefând personalitatea duhovnicesc morală a părintelui: „ Părintele Justin pe care îl prăznuim astăzi, întru cinstirea plecării sale la cer acum trei ani de zile, a încercat, și cu mila Domului a reușit să se înscrie în această linie lăsată omenirii ca fiind cea autentică lăsată de Domul Hristos: credeți Mie… Nu a fost un alt cuvânt care să cuprindă credința sa mai adânc și mai înalt, mai cuprinzător și mai autentic.”

De asemenea Preasfinția Sa, Preasfințitul Părinte Andrei a motivat prezența lui Dumnezeu în și prin oamenii care urmează Lui: „fiecare dintre frățiile voastre puteți să mărturisiți câteva crâmpeie din viața părintelui. Ceea ce aș dorii să vă pun la sufletele frățiilor voastre sunt următoarele: părintele a avut niște calități deosebite- pe crucea părintelui scrie așa: în față am avut Evanghelia și în spate am avut națiunea.

Părintele fiind un bun duhovnic îi primea pe toți la scaunul spovedaniei, îi iubea pe toți, se bucura pentru toți și purta sarcinile fiecăruia. Să-l prețuiți în duh de rugăciune toată viața frățiilor voastre, pentru modul drept în care v-a purtat în rugăciuni și-n suflet.

Părintele a mărturisit pe Hristos, a slujit lui Hristos, și a mers să se întâlnească cu Hristos, pentru a ne motiva pe noi să ne schimbăm viața, pentru a ne apropia mai mult de Cel pe care atât de mult l-a iubit: pe Dumnezeu.”

Întregul eveniment s-a încheiat print-o agapă pregătită în amintirea vrednicului de pomenire părinte Jusin Pârvu – schiarhimandritul.

Veșnică să fie pomenire lui din neam în neam!

Mai multe informații la: http://trinitastv.ro/stiri-video/pomenirea-parintelui-iustin-parvu-72042

A consemnat Pr.Drd.Panciu Laurențiu- Gabriel