Vineri, 12 Iulie, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Icoana Prodromița” din Comandău, județul Covasna.

Preasfinția Sa în cuvântul de învățătură a spus credincioșilor: „Cinstea dată icoanelor se urcă la chipul cel dintâi, ne învață Sfântul Vasile cel Mare. Icoanele sunt obiecte purtătoare de har și de sfințenie, ele scurtează calea între cer și pământ, întrețin dialogul între Dumnezeu și om, ele ne înalță cu mintea la Iisus Hristos. Icoana Prodromița s-au Înaintemergătoarea a fost pictată de pictorul Iordache Nicolau din Iași, la dorința părinților Nifon și Nectarie, viețuitor la Schitul românesc Prodromu din muntele Athos. Chipul Maicii Domnului și al Pruncului Iisus au fost făcute în chip miraculos încât bătrânul pictor Iordache Nicolau a consemnat într-un hrisov istoricul acestei icoane. Așa cum a aflat chipurile terminate se văd până astăzi, deși icoana a fost supusă unei probe la microscop și nu se văd urme de pensulă pe ea. Ea are diametrul de 100/70 cm și este îmbrăcată în argint aurit cu pietre prețioase.”

Monahia Valentina a fost hirotesită stareță a acestui așezământ monahal. Răspunsurile la strană au fost date de către un grup de studenți de la Facultatea de Teologie „Iustinian Patriarhul” din București.