În data de 12 ferbruarie 2016 la Sediul Protopopiatului Miercurea Ciuc a avut loc Ședința Administrativă condusă de Preaonoratul Părinte Protopop Păncescu Gheorghe, alături de delegații Centrului Eparhial, Părintele Teodor Bijec, Consilier Administrativ Bisericesc, Părintele Paraschiv Oltean, Consilier Economic, Diacon Darius Mărcuș, Consiler Colportaj și Părintele Panciu Laurențiu Gabriel, Secretar Eparhial veniți în mijlocul părinților slujitori ai acestui Protopopiat.

Cuvântul Prea Onoratulului Părinte Protopop Păncescu Gheorghe a deschis lucrările acestei adunări, amintind de credința mărturisitoare a sfinților, precum și de necesitatea noastră de a le-o urma și a o propovăduii:,, Misiunea preotului în spațiul și contextul actual nu poate fi numită grea decât de acela care nu-și cunoaste îndeajuns istoria credinței. Grele au fost clipele trăite de sfinți, de martiri și de cei a căror nume nu le cunoaștem, dar a căror fapte au contribuit la libertatea zilelor noastre. Tocmai datorită necesității aprofundării vieții sfințitoare prin mijlocirile sfinților, prin decizie Chiriarhală am hotărât în unanimitate(membrii Permanenței Consiliului Eparhial)că ar fi necesar ca lecturile noastre să nu rămână personale, ci să le împărtășim credincioșilor noștrii prin intermediul presei religioase, dar și laice de pe raza Protopopiatului nostru.”

După comunicarea din partea Părinților Consilieri a hotărârilor Eparhiale, Părintele Diacon Mărcuș Darius a prezentat și înmânat Părinților Parohi prezenți Steagul Eparhiei Covasnei și Harghitei, motivând:,,Prin binecuvântatea și implicarea directă a Preasfințitului Părintelui nostru Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei s-a realizat noul Stindard al Ortodoxiei covasno-harghitene. Arborându-l în Biserici va fi semn  al unității  noastre din punct de vedere administrativ, teritorial, dar mai ales spiritual.”

Deasemenea Părintele Laurențiu Panciu a îndemnat la o cât mai mare implicare a clericilor în activitățile care ar putea aduna tineretul sub strașina Bisericii:,, Biserica  noastră este mama cea blândă și milostivă care învață pe copii ei înțelepciunea cea netrecătoare. Din totdeauna Biserica a reprezentat spațiul fizic spiritualizat care a adunat și a dat generații întregi de intelecuali, ca una ce este izvor și păstrătoare a culturii și tradiției autentice hristologice. Contemporanii Mântuitorului îl numeu pe cel pe care-L avem astăzi Cap, pe Domnul Hristos, Învățătorule, tocmai pentru a sublinia chemarea  veșnic vie a omului spre cunoaștere. Prin conștientizarea acestei chemări, precum și prin exemplul personal, al fiecăruia dintre sfințiile voastre, tinerii neamului nostru vor putea devenii modele generațiilor viitoare.”

Pr.Drd.Panciu Laurențiu Gabriel