Acţiunea “Şezătoarea Tricolorului” a fost iniţiată de membrele Grupului “Şezătoare Miercurea Ciuc”, în luna noiembrie 2016.  În cadrul proiectului  membrele grupului au cusut peste 500 de însemne tricolore, ce vor fi transmise instituţiilor din judeţ şi cetăţenilor pentru a fi purtate cu ocazia Zilei Naţionale a României – 1 Decembrie 2016.

         Acţiunea “Şezătoarea Tricolorului” se doreşte a fi o continuare a activităţilor şi proiectelor legate de cusăturile tradiţionale,  în care doamne şi domnişoare din Miercurea Ciuc au avut posibilitatea de aşi realiza propria ie. In cadrul acestor proiecte au participat şi s-au implicate membrele grupului, în scopul păstrării tradiţiilor şi obiceiurilor româneşti.  Acţiunea “Şezătoarea Tricolorului” este sprijinită, în derularea ei de Episcopia Ortodoxă a Covasnei şi Harghitei prin Centrul Cultural „Miron Cristea” şi Instituţia Prefectului – Judeţul Harghita, ca organizator şi coordonator al activităţilor dedicate Zilei Naţionale a Românie – 1 Decembrie.

         Păstrarea identităţii naţionale, a valorilor  şi a credinţei se doreşte a fi un demers constant  al celor implicaţi în proiectele şi acţiunile derulate de Grupul “Şezătoare Miercurea Ciuc” pentru deprinderea şi  transmiterea pe mai departe a modelelor tradiţionale de cusături sau alte îndeletniciri păstrătoare de tradiţie.

         Acţiunea “Şezătoarea Tricolorului” reuneşte deopotrivă, tineri, copii şi adulţi dornici să transmită comunităţii, prin semne cusute, respectul faţă de simbolurile naţionale, tradiţiile şi obiceiurile româneşti.

         Prezentarea grupului şi activităţile derulate de acesta, pot fi urmărite şi în spaţiul virtual pe pagina de Facebook  „Şezătoare Miercurea Ciuc”.

Alexandra Maria Ţifrea

Iniţiator Grupul „Şezătoare Miercurea Ciuc”