Joi 5 Mai 2016, pomenirea Sfântului Cuvios Mucenic Efrem cel Nou, Preasfințitul Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei alături de Preasfințitul Ignatie Mureșanul au liturghisit împreună cu un sobor de preoți și diaconi la Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Bilbor județul Harghita. Biserica a primit al doilea hram „Sfântul Cuvios Mucenic Efrem cel Nou”.

În fața mulțimilor de credincioși prezenți, Preasfințitul Ignatie a vorbit despre nevoințele și mucenicia Sfântului Efrem cel Nou, el fiind grabnic ajutător tuturor celor care se roagă și se închină cu evlavie Sfintelor Sale Moaște și Icoanei făcătoare de minuni.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Andrei a mulțumit Preasfințitului Ignatie – fiul satului, ieromonahilor, preoților și monahiilor care au răspuns cu bucurie la invitația de a participa la această frumoasă sărbătoare a satului. Preasfinția Sa a spus :„ Sărbătoarea aceasta v-a rămâne o dată Sfântă în istoria acestei parohii. Rugăm pe Sfântul Efrem mijlocitorul celor deznădăjduiți și vindecătorul celor grav bolnavi să mijlocească pentru noi și pentru a noastră mântuire”.

 

Consilier Comunicații Media Alexandru Moroianu