Cu ocazia hramului istoric al Catedralei Episcopale din Miercurea Ciuc, Inaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, împreună cu Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi au săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae”.

Catedrala a fost construită între anii 1929 – 1936 și a fost târnosită de vrednicul de pomenire, Nicolae Bălan, Mitropolitul Ardealului, în data de 8 Noiembrie 1936.

Credincioșii prezenți s-au putut închina la o părticică din mâna Sfântului Ierarh Nicolae care a fost așezată într-o raclă în Catedrala Episcopală încă de la orele Slujbei Vecerniei.

Au fost prezenți conducătorii instituțiilor militarizate din Municipiul Miercurea Ciuc, împreună cu credincioșii participanți la Sfânta Liturghie.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Ierarhul locului a oferit Crucea Eparhială pentru mireni doamnei preotese Cața Florentina – Camelia din Parohia Târgu Secuiesc II, mamă a opt copii, și doamnei profesoare Livia Harpa, dirijoarea grupului „Flori Toplițene” din Municipiul Toplița. De asemenea, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a oferit în dar cărți de rugăciuni copiilor care au înfrumusețat prin colind sărbătoarea de astăzi.

La chinonic, grupul „Flori Toplițene”, conduși de doamna profesoară Livia Harpa și un grup de copii și credincioși din Parohia Livezi au colindat în stil tradițional.

Răspunsurile la strană au fost date de către corala „Pocrov” a Catedralei Episcopale.

© Episcopia Covasnei și Harghitei

Cuvântul de învățătură al Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, rostit în ziua prăznuirii Sfântului Ierarh Nicolae, marți, 6 decembrie 2022, la Catedrala Episcopală cu hramurile „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Acoperământul Maicii Domnului” din Miercurea Ciuc, cu prilejul hramului istoric.