Sfinții Ardeleni au fost astăzi sărbătoriți în Parohia Călimănel din Județul Harghita, hram pe care îl poarta Biserica din această comună.  Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei a slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. Sub protia Preasfinției Sale sau aflat preoții slujitori ai protopopiatului Călimani.

La finalul Sfintei Liturghii Preasfinția Sa le-a adresat credincioșilor câteva cuvinte de învățătură : „ Sfinții Ierarhi Ardeleni, Ilie Iorest, Sava Brancovici, Simion Ștefan și Iosif din Maramureș au fost pilde de apărători ai dreptei credințe, apărând  Biserica și Legea strămoșească din Transilvania în sec al XVII-lea. Au fost hirotoniți peste munți în Țara Românească și fiind în relații bune cu domnitori Țării Românești care au înțeles că românii ortodocși sunt o națiune tolerată în propria țară i-au sprijinit cu daruri înzestrând Biserica cu moșii. Toți au suferit batjocură și chinuri din partea calvinilor și catolicilor care au dorit înlăturarea părintelui duhovnicesc al națiunii să treacă poporul la alte credințe străine de Legea străbună. Pentru râvna și credința cu care au slujit Biserica și neamul Sfinții Ierarhi Ardeleni au fost canonizați de Biserica Ortodoxă Română în 21 octombrie 1955, 20 iunie 1992 și 30 octombrie 2011.”

La sfârșitul Sfintei Liturghii părintele paroh Cătineanu Petru Vasile a fost hirotesit Iconom Stavrofor și a fost binecuvântat Centrul de Tineret „Sfântul Stelian” care funcționează în incinta bisericii.