Sâmbătă, 25 mai, a fost sfinţită biserica cu hramul „Sfântul Apostol Toma” din parohia Satul Nou, filie a parohiei Poroina Ergheviţa.

Slujba de sfinţire a culminat cu Sfânta Liturghie săvârşită de un sobor de patru arhierei din care au facut parte Preasfinţitul Părinte Nicodim – Episcopul Severinului şi Strehaiei, Preasfinţitul Părinte Andrei – Episcopul Covasnei şi Harghitei, Preasfinţitul Părinte Gurie – Episcopul Devei şi Hunedoarei şi Preasfinţitul Părinte Siluan – Episcopul Românilor Ortodocși din Ungaria, înconjuraţi de un sobor de preoţi şi diaconi.

Sărbătoarea este una deosebită pentru comunitatea din Satu Nou şi pentru Părintele Paroh Popescu Costel, deoarece îşi văd încununată munca și osteneala din ultimii ani.

Piatra de temelie a bisericii din Satul Nou a fost pusă în 31 august 2006, iar finalizarea lucrărilor a avut loc în anul 2018. Lucrările au fost posibile prin purtarea de grijă a Părintelui Popescu Costel, cu sprijinul financiar al Secretariatului de Stat pentru Culte, Primăriei Şimian şi al enoriaşilor.

În cuvântul de învățătură rostit,  Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei le-a vorbit creștinilor prezenți despre importanța construirii de lăcașuri sfinte, îndemnându-i la rugăciune, rugându-L pe Milostivul Dumnezeu să le dăruiască mult spor atât pe calea profesională cât și pe calea mântuirii.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei a acordat titlul de iconom-stavrofor părintelui Costel Popescu, pentru întreaga sa activitate întreprinsă la această parohie, iar părintele diacon Constantin Gama a fost hirotesit arhidiacon, pe seama Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin.

Sursă: Episcopia Severinului și Strehaiei