Astăzi, 19 Februarie 2024, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, a slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală „Acoperământul Maicii Domnului” și „Sfântul Ierarh Nicolae” din Miercurea Ciuc, împreună cu PC. Pr. Arhid. Prof. Univ. Dr. Ioan I. Ică Jr., stareții și duhovnicii din cadrul Eparhiei cu ocazia Sinaxei Monahale. Răspunsurile la strană au fost date de obștea monahală a Mănăstirii „Sfântul Ierarh Nicolae” din incinta Centrului Eparhial. După citirea Sfintei Evanghelii, Părintele Profesor a rostit un bogat cuvânt de învățătură referitor la evanghelia de astăzi.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, a urmat Sinaxa Monahală care a avut loc în Sala de ședințe a Centrului Eparhial și a fost prezidată de către Ierarhul locului. Au fost prezenți stareți, starețe, duhovnici, monahi și monahii din tot cuprinsul Episcopiei Covasnei și Harghitei. În cadrul Sinaxei Monahale, PC. Arhid. Prof. Univ. Dr. Ioan I. Ică Jr. de la Facultatea de Teologie din Sibiu a susținut o conferință legată de anul omagial și comemorativ 2024, privind sănătatea și boala.

Preasfinția Sa, a mulțumit Preacucernicului Părinte Profesor pentru cuvântul bogat adresat cinului monahal, părinților stareți, maicilor starețe și tuturor viețuitorilor Sfintelor Mănăstiri care au participat la Sinaxa Monahală.

© Episcopia Covasnei și Harghitei