A doua zi de Crăciun, de Soborul Maicii Domnului, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei a slujit Sfânta Liturghie la Paraclisul Episcopal din Municipiul Sfântu Gheorghe Județul Covasna.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a subliniat: „Nașterea Domnului Iisus Hristos de acum 2000 de ani este mereu actuală. Pruncul Sfânt este și azi printre noi în Sfânta Împărtășanie la care ne cheamă pe toți. Păstorii sunt de față în chipul ierarhilor, al preoților și al diaconilor care I se închină și care-L slujesc neîncetat și-L vestesc credincioșilor. Magii sunt binecredincioșii care vin neîncetat cu darurile la Sfântul Altar. Aurul credinței, smirna iubirii și tămâia faptelor bune și a nădejdii prin care îl cinstesc pe Iisus, Învățătorul și Părintele veacurilor. Ieslea în care a fost culcat este reprezentată prin catedrale, mănăstiri și biserici în care Îl cinstim după rânduiala așezată de Sfinții Părinți de aproape două milenii. Praznicul Nașterii anticipează Praznicele viitoare din crugul anului bisericesc. Nașterea Domnului este darul lui Dumnezeu pentru toată lumea. Maica Domnului a fost primul om din lume care s-a bucurat de nașterea Domnului, datorită importanței ce a avut-o de a fi mama lui Dumnezeu, neamul creștinesc o fericește pentru că în iconomia mântuirii noastre ea este mama noastră a tuturor.”

”Astăzi îl pomenim pe Sfântul Nicodim de la Tismana care are o însemnătate mare datorită faptului că el este al nostru și că în urmă cu 6 veacuri s-a nevoit pe pământul țării noastre. Pentru noi credincioșii rămâne pildă de trăire duhovnicească, mare apărător al credinței ortodoxe, înnoitor al vieții călugărești din cele două mănăstiri ctitorite de el, Vodița și Tismana.”

Răspunsurile la strană au fost date de către corala Catedralei Paraclis Episcopal.