De Soborul Sfântului Ioan Botezătorul și Înaintemergătorul Domnului, Manăstirea Izvoru Mureșului din județul Harghita și-a sărbătorit astăzi, 7 Ianuarie, unul dintre cele trei hramuri. Cu această ocazie,  Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile la strană au fost date de obștea de maici, condusă de către Preacuvioasa Maică, Stavrofora Miriam, stareța Sfintei Mănăstiri Izvoru Mureșului.

La chinonic, Părintele Profesor Nicolae Brînzea, cu binecuvântarea Ierarhului locului, a ținut un bogat cuvânt de învățătură credincioșilor prezenți, în care a vorbit despre cel pe care astăzi îl prăznuim, Sfântul Ioan Botezătorul, Înaintemergătorul Domnului: ,, Astăzi la Mănăstirea Izvoru Mureșului avem o întreită sărbătoare. Prima este faptul că și astăzi suntem în atmosfera praznicului Botezului Domnului, care înseamnă pentru noi și arătarea Sfintei Treimi. A doua sărbătoare este prăznuirea Soborului Sfântului Ioan Botezătorul, celui mai mare om născut din femeie și primul din ceata sfinților. Mântuitorul Hristos i-a încredințat trei misiuni acestuia, prima de Profet, a doua de Înaintemergător, iar a treia de Botezător al Domnului. Iar al treilea motiv de sărbătoare este hramul mănăstirii ,,Sfântul Ioan Botezătorul”. Mănăstirea aceasta a fost zidită lângă un drum, pentru ca cei care doresc să fie în comuniune cu Dumnezeu, să poată opri pentru a se închina. Să îl rugăm pe Sfântul Ioan ca să fim fiecare plini de har, să ne fie ocrotitor, permanent rugător și mijlocitor!”

La Sfânta Liturghie au participat oficialitățile centrale și locale, credincioși și credincioase  din Municipiul Miercurea Ciuc, dar și din împrejurimi. După otpustul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a mulțumit Părintelui Profesor Nicolae Brînzea, pentru frumosul cuvânt de învățătură, a mulțumit clerului slujitor, oficialităților, obștii monahale, iar pe credincioșii prezenți i-a binecuvântat.

© Episcopia Covasnei și Harghitei / Arhid. Alexandru Moroianu