Evenimentul a fost organizat de „Destine, Broker de Asigurare-Reasigurare”, în parteneriat cu Brigada 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”, Asociaţia Social-Educativă „Andrei Şaguna”, Casa Artelor din Miercurea-Ciuc, Asociaţia „Mereu Împreună”, cu sprijinul Prefecturii Harghita.

Cazul umanitar care a fost sprijinit este al unei familii greu încercate din Miercurea Ciuc. Este vorba despre familia Albert Attila şi Maria, care au un băieţel de 3 ani care suferă de autism.

La vârsta de 5 ani, Maria a căzut de la etajul trei. În urma tragicului accident, Maria făcând comoţie cerebrală, a rămas cu probleme de sănătate. Traiul greu al familiei, fiind 7 fraţi, nu a permis părinţilor să o trateze cum s-ar fi cuvenit. Au trecut anii, Maria s-a căsătorit și împreună cu soțul Attila, au un copil, pe Luca Andrei, care a fost diagnosticat cu această boală cruntă.

Fiecare zi este o luptă pentru supravieţuire, familia Albert trăieşte cu chirie şi îşi duce traiul zilnic făcând eforturi remarcabile, tatăl este cel care munceşte, dar salariul lui nu acoperă nici pe jumătate cheltuielile lunare.

Iulia Ionela Dragu, preşedinta Asociaţiei „Mereu Împreună”, a anunțat după spectacol că s-au adunat 1.781 de lei, bani care s-au îndreptat integral către familie, pentru a-și putea plăti datoriile.

De asemenea, aceasta mai spunea că pe viitor doreşte să găsească un sponsor care să fie dispus să acorde un ajutor pentru a le schimba mobila din garsoniera unde trăiesc cei 3 membri ai familiei. Pentru că mezinul (în vârstă de 3 ani) suferă de autism, spaţiul în care trăiesc ar trebui să fie unul aerisit şi colorat; în schimb, actuala mobilă ocupă 80% din garsonieră şi este veche, una care te deprimă, motiv pentru care ar fi necesară reamenajarea camerei.

Pe lângă banii donaţi, în sprijinul familiei a venit şi firma Decean, aceasta oferindu-le vouchere de 220 de lei lunar timp de jumătate de an, cu care îşi pot cumpăra alimente.

 

Consilier Social Preot Cristian Cristinoi