Astăzi, 17 Decembrie 2017, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei a săvârșit Sfânta Liturghie în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Sita Buzăului județul Covasna.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de către Preacucernicul Părinte Profesor Doctor Nicolae Chifăr, Decanul Facutății de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu.

La sfârșitul Sfintei Liturghii Preasfinția Sa a îndemnat comunitatea euharistică să fie aproape de Cina Împărăției în această perioadă premergătoare Praznicului Nașterii Mântuitorului Hristos. A binecuvântat pe Preotul Paroh Iulian – Petru Tohănean, Consiliul Parohial și bunii credincioși ai parohiei care stau aproape de Biserica străbună.

La ceasul Vecerniei Mănăstirea „Schimbarea la Față” din Sita Buzăului și-a primit ierarhul care a tuns în monahism doua dintre viețuitoarele Sfintei Mănăstiri. Au primit numele de călugărie Monahia Domnica și Monahia Sebastiana, având ca nașă de călugărie pe Stareța Mănăstirii, Schimonahia Loida. Cei prezenți au primit binecuvântări din partea ierarhului.