Astăzi, 26 Decembrie 2018, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Paraclis Episcopal „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe și Sfântul Ierarh Nicolae” din Sfântu Gheorghe județul Covasna.

Preasfinția Sa în cuvântul de învățătură a spus credincioșilor: „ Cel mai mare dar făcut de Dumnezeu Tatăl neamului omenesc a fost trimiterea în lume a Fiului Său. L-a trimis să se nască și să crească, să ne mântuiască. Fiul și-a asumat firea noastră omenească ca să ne îndumnezeiască. La Crăciun Fiul se face om, acesta fiind darul de la Tatăl, om și Dumnezeu făcut omenirii. El ne dă perspectiva vieții veșnice. Noi cu ce răspundem? Cu cuvintele Psalmistului David: „Ce voi răsplăti Domnului pentru toate câte mi-a dat mie? Paharul mântuirii voi lua și numele Domnului voi chema.” (Psalmul 115;4) Participarea noastră la Sfânta Liturghie împărtășindu-ne cu Sfintele Taine. La naștere Magii i-au adus daruri exprimându-și dragostea față de pruncul nou născut, noi îi aducem inimile noastre, darul dăruit pruncului dumnezeiesc. Darul omenirii este Maica Domnului, reprezentanta noastră prin excelență în fața lui Dumnezeu. Dumnezeu este darnic cu noi, de aceea în colindele tradiționale, simbolic îl numim Moș Crăciun. Toți avem nevoie de darul lui Dumnezeu, de aceea făgăduim să ne păstrăm tradiția, credința și limba.”

La sfârșitul Sfintei Liturghii Preasfinția Sa i-a binecuvântat pe cei prezenți și le-a dăruit iconițe cu Maica Domnului.