Manifestările academice dedicate împlinirii a celor 230 de ani de la înființarea învățământului teologic ortodox de la Sibiu au început astăzi, 16 Mai 2016, fiind precedate de Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie oficiată în Catedrala Mitropolitană de către Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii împreună cu un sobor de preoți și diaconi format din cadre didactice de la Facultatea de Teologie.

La Sfânta Liturghie au participat Înalpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, Înaltpreasfințitul Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, Preasfințitul Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, Preasfințitul Daniil, Episcop locțiitor al Episcopiei Daciei Felix și Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul, Episcop Vicar Patriarhal.

Au fost prezenți la Sfânta Liturghie rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, prof. univ. dr. Ioan Bondrea, rectori, decani și cadre didactice din țară și străinătate, studenți teologi și numeroși oaspeți. În Aula „Mitropolit Ioan Mețianu” a Facultății de Teologie s-au deschis manifestările prin cuvântul de bun venit al decanului instituției, pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr. Mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a fost citit de către Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul. A urmat cuvântul de binecuvântare al Părintelui Mitropolit Laurențiu al Ardealului, apoi cuvintele oaspeților din țară și din străinătate. Părintele Academician pr. prof. univ. dr. Mircea Păcuraru a vorbit despre cele mai importante momente din viața învățământului teologic ortodox sibian. Pr. prof. univ. dr. Ioan Ică Jr. a ținut prelegere festivă intitulată „Revelația Învățământului Teologic pentru lumea contemporană”. Manifestările continuă și zilele următoare cu sesiuni de comunicări din partea profesorilor din țară și străinătate.

 

Consilier Comunicații Media Alexandru Moroianu