O astfel de Parohie, care se bucură de păstrarea atentă a datinilor bătrânilor este comunitatea liturgică din vatra Liveziului de Ciuc, unde prin implicarea Părintelui Paroh Suciu Pavel și a partenerilor (Școala și familiile care formează comunitatea) se desfășoară în această perioadă activități pentru cei mici, care bucură sufletele celor mari.

Deși viața cotidiană ne împinge la a munci mai mult pentru ziua de mâine, acești tineri frumoși lucrează dimpreună cu coordonatorii lor pentru ziua unui trecut ce se manifestă în prezentul ce va definii viitorul plin de nădejde al satului: „Cu binecuvântarea Preasfințitului nostru Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, ceea ce lucrăm noi aici nu este decât o bucurie de nespus prin care zidim caractere, dar nu cu dalta și ciocanul, ci cu blândețe și dragoste, umplând cu gingășie viața tinerilor noștrii. Este totul o activitate a Bisericii, dar pornește ca inițiativă a întregii comunități, care a înțeles faptul că tinerețea lipsită de Hristos și de tradiție este lipsită de substrat.

Implicarea comunitară în viața Bisericii devine marea bucurie a acesteia. Nu ne rezumăm în ceea ce facem numai la activitatea catehetică propriu-zisă (presupusă de proiectele cadru ale Patriarhiei Ortodoxe Române- Hristos împărtășit copiilor), ci datorită temeiniciei învățămintelor teoretice, am reușit să transpunem și-n viața practică ceea ce învățăm, fiind mădulare vii ale Casei lui Dumnezeu.

Programele pe care le gândim se vor întinde pe întreaga perioadă a iernii, păstrând specificul tradițional al acestei zone binecuvîntate de Dumnezeu.”, a declarat Pr.Paroh Suciu Pavel

 

Sectorul pentru Cateheză și Tineret