Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Andrei în perioada ianuarie –martie a.c., în Eparhia noastră au avut loc ample acțiuni de binefacere pentru persoanele aflate în nevoi, copii, bătrâni precum și familii monoparentale, desfășurate de către preoții parohii în parohiile și filiile pe care le administrează.

Persoanele vârstnice imobilizate la pat au fost sprijinite cu alimente, îmbrăcăminte, produse de igienă corporală, iar copiii cu dulciuri, jucării, îmbrăcăminte și alimente. Cu ocazia zilei internaționale a femeii în ziua de 8 martie, Centrul Eparhial prin consilierul social a dăruit doamnelor care beneficiază de servicii sociale din Centrele aflate în localitate Frumoasa și Gheorgheni (jud Harghita), flori ca recunoștință și apreciere pentru ceea ce înseamnă femeia în viața socială cotidiană, cărți de rugăciune, iconițe și îmbrăcăminte.

Cu ocazia evenimentelor dedicate ”Luna pentru viață- Unic din prima secundă”, în data de 23 martie a.c., în toate bisericile noastre s-a săvârșit Acatistul Bunei Vestiri la care au participat credincioșii precum și elevii însoțiți de profesorii de religie. La acest moment, preoții parohi le-au vorbit tinerilor despre importanța vieții, darul primit de la Dumnezeu și despre familia creștină.

În cadrul Parohiei Călimănel sunt sprijiniți zilnic un număr de 18 copii care servesc masă caldă, iar cu pachete ocazional 25 de bătrâni.

Parohia Sărămaș din Protopopiatul Buzăul Transilvan sprijină de asemenea în mod necondiționat cazurile sociale cu bani, alimente, lemne pentru foc.