Astăzi, 6 Octombrie 2019, în Duminica a 20-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, a oficiat Sfânta și dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală „Acoperământul Maicii Domnului și Sfântul Ierarh Nicolae” din Miercurea Ciuc.  Alături de Preasfinția Sa a slujit un sobor de preoți și diaconi.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură credincioșilor în care a spus: „ Minunea învierii fiului văduvei din Nain este consemnată numai de Sfântul Evanghelist Luca (7; 11-16), este una dintre cele trei minuni legate de învierea morților. Aceste minuni îl arată pe Mântuitorul ca fiind „învierea și viața” (Ioan 11; 25-26). Mântuitorul coboară de pe Tabor, în jurul Lui erau și ucenici ai Sfântului Ioan Botezătorul. Convoiul mortuar care ieșea din Cetatea Nain aflată la 3 km de Muntele Tabor s-a întâlnit cu Mântuitorul și ucenicii Săi. Văzând Mântuitorul femeia văduvă plângând „I s-a făcut milă de ea și i-a zis: Nu plânge! (Luca 7;13) Cum să nu plângă, biata mamă care își ducea fiul la mormânt. Lacrimile sunt expresia unei dureri lăuntrice, mod de exteriorizare a întristării. Mila este una dintre atributele lui Dumnezeu. Confruntarea cu moartea este drama vieții omenești. Când Dumnezeu a văzut că nu poate vorbi cu omul întristat, trece în lumea de Dincolo și îi zice tânărul: Tinere ție îți zic, scolă-te! (Luca 7; 14). Aici Dumnezeu își arată dovada spuselor Sale de mângâiere. Cuvintele Mântuitorului au transformat moartea în viață. Pentru noi creștinii moartea este somn. Tânărul s-a ridicat, Mântuitorul l-a luat de mână și l-a dat mamei sale. El a pus în valoare rolul mamei în viața tinerilor, pentru că cea mai grea meserie pe pământ este meseria de părinte. Frica i-a cuprins pe toți pentru că treceau printr-o secetă spirituală, iar aici Mântuitorul ne arată că nu moartea are ultimul cuvânt ci viața în Hristos Domnul.”

Răspunsurile la strană au fost date de către Corala „Pocrov” a Catedralei Episcopale „Acoperământul Maicii Domnului și Sfântul Ierarh Nicolae”.

Preasfinția Sa a binecuvântat preoții slujitori, obștea monahală și credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie.