În ziua de 21 septembrie 2018, la Reședința patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit-o în vizită de prezentare pe Excelenţa Sa Doamna Isabel Rauscher, Ambasador extraordinar si plenipotențiar al Austriei în România.

Doamna Isabel Rauscher a mulțumit pentru primire și și-a exprimat admirația pentru frumusețea țării noastre și pentru căldura umană a românilor.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a apreciat bogata experiență diplomatică a Doamnei Ambasador și i-a urat mult succes în misiunea de la București.

În cadrul dialogului, au fost abordate subiecte importante, precum situația dificilă din Siria, problema migrației în Europa, schimbările sociale și culturale ale continentului.

De asemenea, Preafericitul Părinte Patriarh a menționat faptul că la Viena se construiește cea de-a treia biserică ortodoxă românească menită să slujească nevoilor numeroasei comunități românești din capitala Austriei.

În același timp, Preafericirea Sa a amintit că Agenția de pelerinaje Basilica Travel a Patriarhiei Române include în cadrul pelerinajelor organizate în Europa de Vest și vizitarea multora dintre obiectivele semnificative religioase din Austria. 

Biroul de Presă al Patriarhiei Române