Marți, 30 mai, la Centrul Cultural ”Miron Cristea” din Miercurea Ciuc, a avut loc festivitatea ocazionată de Olimpiada județeană de ”Meșteșuguri Artistice Tradiționale”, ediția XXII –„ Anul 2017,  An omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și al pictorilor bisericești și Anul Comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română”. Acest spectacol s-a desfășurat cu binecuvântarea Episcopiei Ortodoxe Române a Covasnei și Harghitei, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Harghita şi Centrul Cultural Miron Cristea.

Pentru a marca bucuria unui astfel de eveniment de așa anvergură, în această perioadă la ”Muzeul Oltului și Mureșului Superior”, se desfășoară ”Expoziția de Icoane și Obiecte artizanale tradiționale”, lucrări ce au fost jurizate și cu această ocazie premiate. Dintre cei aproximativ 100 de tineri care au participat cu 134 de lucrări, dintre care 6 elevi cu lucrări pe mai multe secţiuni artistice, vor deveni reprezentanții judeţul la Olimpiada naţională.

Acest eveniment a mai găzduit şi finalizarea a patru Proiecte desfășurate de Asociația Social-Educativă „Andrei Șaguna” în parteneriat și cofinanțarea Primăriei Municipiului Miercurea Ciuc, lucrare aflată la ediția I: „Picătură de culoare, picuri de cer”, „Micul Grafician”, „Împletim cultură şi tradiţie” și „Copilărie, joc și bucurie”.

Preasfinţitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei şi Harghitei, a binecuvântat lucrările, şi a rostit un cuvânt de învăţătură, pentru cei prezenţi: tineri, părinţi, invitaţi dar şi coordonatori ai activităţilor din această perioadă.

Activităţile au fost posibile prin împletirea şi buna conlucrare a Sectoarelor pentru Activități cu Tineretul şi cateheză, precum şi Social-filantropic din cadrul Eparhiei cu Instituţiile locale dar şi judeţene prin puntea de legătură realizată de Prefectura Judeţului Harghita.