Astăzi, când Biserica îl cinstește pe Sfântul Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, a slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, la Parohia ,,Sfântul Ierarh Spiridon” și „Pogorârea Duhului Sfânt” din Valea Mare, județul Covasna.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția sa a vorbit credincioșilor prezenți despre viața și minunile Sfântului Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei:  „Slujirea Sfântului Spiridon este una vrednică de amintire, deoarece Preoția pe care a îmbrăcat-o, și mai apoi Episcopatul, au reprezentat Taină Sfântă, prin care el însuși s-a sfințit. Din viața sfântului învățăm smerenia, cucernicia și credința pe care fiecare dintre cei ce-i urmează lui Dumnezeu sunt datori a se îmbogăți”.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Preacucernicul Părinte, Darius – Marcian Mărcuș, Protopop al Protopopiatului Buzăul Transilvan, urmat de Preotul Paroh Nicolae Floroiu,  au mulțumit ierarhului locului pentru dragostea cu care vine în fiecare an în mijlocul credincioșilor din această parohie

Au fost prezente oficialități centrale și locale și un număr mare de credincioși din parohie și din împrejurimi. Cântările liturgice au fost date de către grupul psaltic „Kirios” din Brașov.

 

© Episcopia Covasnei și Harghitei / Arhid. Alexandru Moroianu