Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, în perioada 16-20 august s-a desfășurat în comuna Bilbor a treia ediție a taberei de vară „La poalele Călimanilor”, eveniment organizat de către Asociația Filantropia Bilbor cu sprijinul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Călimani Giurgeu, având ca parteneri: Episcopia Covasnei și Harghitei, Protopopiatul Ortodox Călimani, Parohia Ortodoxă Română Bilbor, Asociația Joy Camps Romania, Inspectoratul Județean Harghita, Școala Gimnazială O.C. Tăslăuanu din Bilbor, Centrul de Plasament Bilbor, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă din Bilbor.

La această tabără au participat un număr de aproximativ 200 de tineri, din comuna Bilbor și din împrejurimi. Activitățile au fost realizate sub îndrumarea tinerilor animatori socio-educativi de la Asociația Joy Camps Romania, coordonați de către teologul Marian Dumitru Rugină.

Activitățile și atelierele la care au participat tinerii în cele cinci zile ale taberei au avut ca scop întărirea comuniunii, a respectului față de sine și a iubirii față de aproapele. Multitudinea jocurilor de cunoaștere și de team building, precum buturuga încrederii sau schiurile de vară, alături de atelierele tematice diversificate au făcut o vacanță mai bună tuturor.

Momentul solemn al taberei a fost participarea la Sfânta Liturghie, la care s-au împărtășit toți participanții. Mesajul chiriarhului locului a fost adus de către părintele consilier Vlad Ganea.

Fiecare zi din tabără a adus noi și noi surprize pentru participanți. Organizatorii taberei au beneficiat de sprijinul ISU Harghita, pentru a arăta copiilor pericolele la care se supun dacă nu respectă regulile de utilizare a focului în aer liber, precum și procedurile pe care trebuie să le urmeze în caz de cutremur sau de inundație. Bucuria a fost și mai mare când cadrele militare ale Brigăzii 61 Vânători de Munte au venit în mijlocul nostru pentru a ne prezenta câteva aspecte ale vieții militare alături de o mică parte din armamentul ce se află în dotare. Pe această cale dorim să aducem mulțumiri domnului Inspector Șef Stelian Cimpoeșu de la ISU Harghita și domnului colonel Florin Stan, comandantul Brigăzii 61 Vânători de Munte.

Ca în fiecare an, cele mai așteptate momente au fost focul de tabără și drumeția. Participanții au cântat cântece patriotice și populare.

Festivitatea de încheiere a taberei a fost una emoționantă, prezentându-se filmul taberei și înmânându-se diplomele de participare.

Nădăjduim că această tabără a fost de folos tinerilor participanți și așteptăm cu nerăbdare să ne revedem și anul viitor la a patra ediție.