Cete de colindători din Mitropolia Ardealului și nu numai au poposit pentru câteva clipe și în Catedrala Episcopală din Miercurea Ciuc, precum și la Sediul Centrului Eparhial, aducând vestea Nașterii Pruncului Hristos.

Zilele cântului celui binecuvântat l-a deschis corala Preoților din Protopopiatul Mediaș, urmați îndeaproape de corala Preoților din Protopopiatul Făgăraș, și Preoții slujitori de la Catedrala Episcopală din Sibiu, din Arhiepiscopia Sibiului.

Săptămâna a fost deschisă duhovnicește de vocile tinerilor elevi și eleve de la Liceele din Toplița. Colindul cel strămoșesc a fost adus în inimile slujitorilor Centrului Eparhial și de elevii din Parohia Tulgheș-Sângeroasa de pe Valea Frumoasă, apoi de micii colindători ai școlii „Liviu Rebreanu” din Miercurea Ciuc, de la Grupa „O”, și Preoții din municipiul Toplița.

Tradițiile frumoase ale neamului au fost păstrate și de ansamblul de colindători ai Parohiei Bilbor, precum și de cei din Parohia Covasna-Voinești.

Toate aceste activități au fost desfășurate sub egida parteneriatului Școală-Biserică.

Un loc important în păstrarea valorilor identitare l-au avut și Instituțiile Militarizate din Municipiul Miercurea Ciuc.

Chiriarhiul a binecuvântat pe cei prezenți pentru dragostea cu care păstrează portul și obiceiurile străbune, adresând fiecărui grup un cuvânt de învățătură, precum și rugămintea de a nu da uitării elementele care constituie zestrea neprețuită a neamului nostru.