Cu ocazia conferinței preoțești din Protopopiatul Călimani, județul Harghita, Preasfinițitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Parohia Toplița 2 și 6 din Protopopiatul Călimani, județul Harghita. Sub protia Preasfinției Sale au slujit Preacucernicii Părinți Consilieri de la Centrul Eparhial din Miercurea Ciuc, Preacucernicii Părinți Protopopi ai Protopopiatelor Călimani și Miercurea Ciuc, Preacucernicii Părinți slujitori din Protopopiatul Călimani.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost acordate de o parte din clerul slujitor și cântăreții prezenți.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Ierarhul locului a oferit cântăreților bisericești, diploma comemorativă în semn de prețuire și recunoștință pentru merite deosebite în apărarea credinței ortodoxe, promovarea culturii și intensificarea vieții creștine prin cântarea bisericească.

Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost urmată de conferința preoțească. În cadrul ședinței au fost susținute două referate privind „Anul omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor” și „Anul comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți”. 

Cele două prelegeri au avut ca titlu ,,Sfinții doctori fără de arginți – Vindecători prin excelență după modelul lui Hristos” și ,,Pastorația și îngrijirea bolnavilor, cruce grea, dar frumoasă pentru mântuirea oricărui suflet”. Ședința a continuat prin dezbaterea lucrărilor legate de administrația parohială.

© Episcopia Covasnei și Harghitei / Arhid. Alexandru Moroianu