În seara zilei de 07 decembrie a.c., cu binecuvântarea Ierarhului nostru, Preasfințitul Părinte Andrei, în  reședința județului Harghita, s-a desfășurat un spectacol intitulat ”Creștini în sărbătoare”, organizat de către Episcopia Ortodoxă Română a Covasnei și Harghitei prin Asociația Social Educativă Andrei Șaguna.

Evenimentul a găzduit mai multe momente: colinde, scenetă, piesă de teatru, poezie și dansuri populare, o expoziție de icoane pictate pe sticlă și obiecte  tradiționale de cusături.

Asociația Social Educativă Andrei Șaguna în parteneriat și cofinanțare cu Consiliul Județean Harghita a desfășurat în perioada octombrie-decembrie două proiecte: „Dăinuind prin Artă și Tradiție” și ”Tradiție și Măiestrie” ambele aflate la cea de a treia ediție, reprezentând cursuri de dansuri populare, respectiv, cursuri de pictură a icoanelor pe sticlă. Momentele cultural-artistice care au împodobit și înfrumusețat spectacolul, au fost prezentate de către tinerii care desfășoară activități la ”Centrul Cultural Miron Cristea” împreună cu cei care îi povățuiesc și pun multă dragoste în ceea ce fac- coordonatorii. Spectacolul a început cu prestația grupului de colindători de la I.S.U Miercurea Ciuc, condus de către pr protopop Ionel Gheorghe Păncescu, după care au urmat grupuri artistice coordonate de către: Loredana Bijec, Gheorghe Filip și Alina Ciubotaru, Nicoleta Pârvu, Alexandra Țifrea, Lucia Munteanu și Cif Nicu.

Domnul Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, fiind prezent la eveniment s-a arătat încântat de rodul pe care l-au adus tinerii spunând că: ”icoanele pictate sunt unele de excelență…. iar Consiliul Județean este un partener important și sigur pentru Ong-uri, sprijinind tot ceea ce înseamnă cultură, tradiție și port popular”.

După încheierea spectacolului, Ierarhul nostru, prin multa sa purtare de grijă, i-a binecuvântat și le-a dăruit tuturor tinerilor care au participat în cadrul spectacolului, daruri constând din dulciuri, fructe și articole de îmbrăcăminte.