Sâmbătă, 27 august 2022, a avut loc inaugurarea Grădiniței „Episcop Gurie Georgiu”, un proiect de suflet al vrednicului de pomenire Episcop Gurie, demarat în urmă cu trei ani de zile și încredințat, încă de atunci, actualului Episcop al Devei și Hunedoarei, Preasfințitul Părinte Episcop Nestor.

Slujba de sfințire a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, împreună cu Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, și cu Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei. Au fost prezenți Părinții consilieri de la Centrul Eparhial, reprezentanți ai autorităților centrale, județene și locale și viitorii preșcolari împreună cu părinții.

La finalul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu a rostit un cuvânt despre întreita bucurie trăită astăzi, odată cu sfințirea Grădiniței: prima bucurie venită din cer, de la Mântuitorul Iisus Hristos, Cel ce a zis „Lăsați copiii să vină la mine!” (Luca 18, 16), a doua bucurie rezultată din lucrarea ce s-a împlinit, iar a trei bucurie venită din comuniunea frățească și împreuna rugăciune a celor prezenți.

În continuare, Preasfințitul Părinte Episcop Nestor a vorbit despre proiectele pe care Episcopul Gurie le-a inițiat spre bucuria și folosul oamenilor, printre care și Grădinița astăzi inaugurată, proiect realizat aproape în totalitate prin eforturile Episcopiei Devei și Hunedoarei.

La final, cei implicați în construirea, înfrumusețarea, utilarea și dotarea Grădiniței „Episcop Gurie Georgiu” au primit distincții de vrednicie, iar copii prezenți au primit daruri.

Sursă: Episcopia Devei și Hunedoarei