Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, în această perioadă din postul Sfintelor Paști s-au desfășurat mai multe acțiuni filantropice, dintre care s-au evidențiat: la capela ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din incinta Penitenciarului Miercurea Ciuc, un sobor de preoți format din preotul capelan Andrei Vasile, consilierul social al Centrului Eparhial pr Cristian Cristinoi, secretarul Protopopiatului Miercurea Ciuc pr Mircea Fărcaș, preotul paroh al Parohiei ”Sfinții Apostoli Petru, Pavel și  Andrei” din Miercurea Ciuc- Emil Pop, și pr Zaharia Muntean, au săvârșit taina Sfântului Maslu pentru persoanele private de libertate. La finalul slujbei după cuvântul de învățătură,  s-au cântat pricesne, după care toți cei prezenți au participat la o mică agapă frațească.

Cu ocazia zilei de 8 martie- Ziua Internațională a Femeii- o delegație din partea Centrului Eparhial, a vizitat Centrul de Îngrijire și Asistență din Gheorgheni, unde toți cei 47 de beneficiari au primit pachete, iar doamnele au primit și flori. Acest gest venit din compasiune pentru semenii aflați în neputință și dragoste pentru aproapele, s-a petrecut și la Centrul Social Toplița, unde cei 21 de beneficiari au primit pachete, iar doamnele au primit flori.

În Parohia Tulgheș s-au desfășurat colecte de ajutorare a trei copiii  bolnavi, care aveau nevoie urgentă de tratament și intervenții chirurgicale. În aceeași localitate preoții parohi Matei Țepeș, Dragoș Cojocaru și Vasie Tănase au slujit Taina Sfântului Maslu la Spitalul de Psihiatrie, unde periodic toți cei care beneficiază de serviciile spitalului sunt vizitați și cercetați de părinții slujitori a altarelor.

Preacucernicul părinte Irimia Cristian Vlad reprezentând Parohia Ortodoxă Covasna Stațiune împreună cu Preacucernicul Părinte Gavrilă Ionuț Constantin de la Parohia Ortodoxă Târgu Secuiesc I au întreprins o acțiune filantropică dăruind o canapea, un pat, mobilă, plăpumi, pături și perne unei familii sărace cu cinci copii minori din orașul Covasna.

În cadrul Parohiei Bixad cu hramul ”Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de mir”, părintele paroh Mihai Mogoșescu a desfășurat o campanie de ajutorare a mai multor familii nevoiașe cu articole de îmbrăcăminte.

Preotul paroh Axintioaie Ioan de la Parohia „Schimbarea la Față” din Odorheiu Secuiesc a desfășurat o activitate de ajutorare a copiilor cu dizabilităţi (aproximativ 10 copii) de la casa Bice – Boca din Odorheiu Secuiesc, care au primit pachete cu alimente şi dulciuri. Prezenţa preotului a fost o bucurie pentru copii, în ciuda faptului că unii suferă de handicap sever şi au nevoie de atenţie specială bucurându-se de contactul cu orice persoană nou venită. Tot această  parohie a susținut și sprijinit desfășurarea Olimpiadei Judeţene de istorie.

În localitatea Bălan, preoții parohi Cristian Cristinoi și Mircea Fărcaș au desfășurat o activitate de ajutorare a  persoanelor nevoiașe, prin care mai multe familii au primit pachete constând în alimente de bază și îmbrăcăminte, iar copiii au primit dulciuri și jucării.

În urma campaniei umanitare „Suflet și Trup”, inițiată de preotul paroh din localitatea Vâlcele, Vasile Antonie Tămaș, a fost donată Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyan Kristof” din Sfântu Gheorghe  suma de 8.200 de lei, precum și pachete cu scutece și alte materiale.În această campanie, preotul de la Vâlcele  a avut parte de  susținere din partea  viceprimarului comunei, Nicolaie Cucu, precum și a preotului paroh din parohia Sfântu Gheorghe, Ovidiu Mureșan, care l-au și însoțit pe acesta la predarea donațiilor.

Parohia Ortodoxă Păpăuți, prin implicarea preotului paroh Gheorghe Pintilie și a consiliului parohial au sprijinit activitățile filantropice, desfășurate de către Sectorul Social Filantropic al Centrului Eparhial în mai multe localități cu populație aflată în nevoie.

În Parohia Gheorgheni II s-a desfăşurat o acţiune cu caracter social, la rugămintea credincioşilor din Parohia Ortodoxă Negreşti din judeţul Vaslui, Episcopia Huşilor.Astfel, la sediul Parohiei Gheorgheni II au fost colectate pachete cu îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru copii şi adulţi, lemne de foc, alimente neperisabile şi jucării care au fost transportate în localitatea Negreşti, unde, cu ajutorul preotului paroh Ioan Cucu, au fost împărţite credincioşilor nevoiaşi, care s-au bucurat nespus de cele primite, mulţmind celor care le-au donat.

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Episcop Andrei, Episcop al Covasnei şi Harghitei, peste 200 de bune credincioase din parohia “Adormirea Maicii Domnului”, Sita Buzăului din Protopopiatul Întorsura Buzăului, au primit bluze care să le ţină de cald în perioada rece care se prelungeșteîn aceste ţinuturi ale Episcopiei.Credincioasele au primit cu drag darurile Preasfinției Sale, mulțumind din suflet pentru purtarea de grijă ce o are față de ele.  Aflându-ne în aceste zile premergătoare sărbătorii Învierii Domnului, în Parohia mai sus amintită, au fost intensificate activităţile pastoral-misionare, social-filantropice pentru a aduce bucurie în sufletele credincioşilor și întregii comunități.

Prin purtarea de grijă a părintelui paroh Tohănean Iulian Petru, a Consiliului Parohial, dar și a altor credincioşi iubitori de fapte bune mai multe persoane văduve şi mai multe familii nevoiaşe au primit, în această perioadă, daruri din partea parohiei.

Le adresăm sincere mulțumiri tuturor celor care au contribuit la aducerea unei fărâme de lumină şi bucurie sfântă semenilor noştri.