În duminica a X-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae și Acoperământul Maicii Domnului” din Miercurea Ciuc.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a rostit: „Minunea vindecării copilului lunatic a avut loc în satul Daburia la poalele muntelui Tabor, crizele bolii se manifestau în raport cu fazele lunii: „cel nebun se schimbă cu luna” (Isus Sirah 27;11). Tatăl copilului era îngrijorat de boala copilului și revoltat de neputința apostolilor în faza suferinței. Copilul pe lângă boală era stăpânit și de diavol, tatăl avea o speranță, Hristos dascălul! Venind în fața Mântuitorului face câteva gesturi liturgice, a îngenunchiat, s-a închinat și s-a rugat. Interesant este faptul că omul mărturisește credința în Hristos și necredința neamului său. Sensibilizat Doctorul Hristos, ceartă demonul punându-i interdicție să nu mai intre în copil și îl redă sănătos tatălui său. Rugăciunea însoțită de post aduce vindecare sufletească și trupească. Fără credință puternică existența noastră nu are sens.”

La sfârșitul Sfintei Liturghii credincioșii prezenți în Catedrala Episcopală au primit binecuvântări din partea ierarhului.