În ziua de 5 Iunie 2016, Preasfinția Sa a slujit în parohia „Înălțarea Domnului” din Podu Olt din protopopiatul Sfântu Gheorghe, județul Covasna. Sub protia Preasfinției Sale au slujit un sobor de preoți și diaconi. Biserica a fost construită între anii 1985-1987 de către preotul Simeon Solovăstru  care a fost paroh între anii 1986 și 2009, anul în care a și trecut în viața veșnică lăsând în locul lui pe preotul Iustin Milu, parohul actual al sfântului locaș din Podu Olt.

În aceași zi a avut loc și binecuvântarea lucrării de reabilitare a fațadei bisericii care a fost refăcută cu dragostea și truda bunilor credincioși si al consiliului parohial.

Preasfinția Sa în cuvântul de învățătură a spus: „ În Evanghelia de astăzi vorbim despre vindecarea orbului din naștere. Observăm că Sfântul Apostol Ioan în Evanghelia de astăzi nu dă nume orbului deoarece el primește numele de geamăn, fiind orb trupește iar prin minunea redării văzului nu i s-au deschis numai ochii trupești ci și ochii minții spune Sfântul Ioan Gură de Aur. Orbul după ce își deschide ochii mărturisește : „Cred, Doamne. Și s-a închinat Lui”(Ioan 9;38). Observăm credința puternică care i-a adus lumină”.

 

Consilier Comunicații Media Alexandru Moroianu